Миј раце, држи растојание, носи маска

mij-race-drzi-rastojanie-pravila

За да помогнеме во следниот период сите ќе мора задолжително да ги почитуваме овие 3 правила:

  1. Често миење и дезинфицирање раце
  2. Одржување најмалку 2 метра растојание
  3. Носење заштитна опрема (маска, марама, шал)

#ЗаштитиСе

Активности од Е-Занимална

Драги наши другарчиња, сега кога сме сите дома имаме многу време да играме и учиме. Вашите учителки не ве заборавија во ниту еден миг ❤ и затоа за вас подготвија многу убави приказни, игри, песнички и активности со кои денот ќе ви биде мноооогу поубав.

А Вас почитувани родители Ве покануваме редовно со Вашите деца, да ја следите предучилишата платформа на YouTube каналот насловена како "Е-Занимална" (со кирилица). На оваа платформа нашата градинка учествува со многу видео активности подготвени од вредните воспитувачи.
Секојдневно на нашата веб страна и фб. страна ќе ги споделуваме видеата од воспитувачите на ЈДГ "8 Март" ... Да седиме дома... и вака може да другаруваме.
Наскоро ќе бидеме повторно заедно ❤


jazik-govor


matematika


nauka


umetnost


ЈДГ 8Март

Дојдовте во КУЌАТА НА ВИНОЖИТОТО

Toa е градинката "8 Mарт" во Скопје. На оваа куќа има голем прозорец облеан со сонце, и тоа е ПРОЗОРЕЦОТ НА МОЕТО ДЕТСТВО. Детството е најубавиот период од животот, и токму за него се грижиме во нашата градинка "8 Mарт", во која најубаво се расте.

rasadnik

 

stapalce-mala

 

 

dzunica-mala

 

 

zelenika-mala