Завршни приредби 2022

Градинката твоја беше место
каде раснеше и си играше многу често!
Учеше песни разни,
и слушаше брзброј приказни.
Тука ги стекна знаењата важни
сите денови ти беа весели и никогаш тажни!
Сега училишното ѕвонче тебе те вика
срцето ти трепери и од радост блика!
И сега кога и велиш ,,Збогум" на градинката мила,
никогаш не заборавај,колку таа за тебе важна била!
Сеќавај се на деновите поминати во неа
на учителките твои,колку грижливи беа,
и на другарската љубов и безгрижна смеа.

Во "Галерија" погледнете дел од завршните приредби на дечињата од големите групи во сите наши клонови.
Многу успешни чекори ти посакува Воспитниот Тим на ЈДГ"8 МАРТ".

rasadnik

 

stapalce-mala

 

 

dzunica-mala

 

 

zelenika-mala