За нас

Градинката "8 Март" почнаа со својата работа 1979 год. (Објект Пржино), и токму оваа година е нашиот голем јубилеј. Територијално е лоцирана во Општина Кисела Вода. Загрижува 700 деца, што е повисока бројка од нејзините реални капацитети. Децата се распоредени во 4 објекти, во 26 групи градинка дел и 8 јаслени групи. Градинката запишува деца од 7 месечна возраст до 6 годишна возраст. Сите објекти располагаат со пространи занимални, уредени холови, сали и дворови. Работно време на градинките е од 05:30 (06:00) до 18:00 часот.
Во градинката "8 Март" воспотно образовната работа се темели на националната предучилишна програма, која ја подржува Програмата "Чекор по чекор" и "Граѓанско образование"


ХИМНАТА
на "8 Март" -на општина Кисела Вода во Град Скопје

Прекрасен е овој детски свет
а во него се градинки пет.
Тие се во најубавиот градски кварт.
Се викаат, се викаат "8 Март".

Во неа се расте во неа се пее,
8 Март, 8 Март, како сонце грее.
Виножито шарено над нејзе ќе сјае,
најмногу ја сакам секој нека знае.

ДОСИЕ НА ДЕТЕТО

 PDF Формат

pdf

 

Инструкции за родителот за печатење на документот

 PDF Формат

pdf

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ОГЛАС

 PDF Формат

pdf

rasadnik